Hidratarea (inmuierea) nucilor si a semintelor

// February 15th, 2010 // Tips & Tricks

Atata nucile cat si semintele sunt protejate de un strat de enzime inhibatoare, care protejeaza impotriva germinarii premature si care se activeaza in contact cu apa, pentru a facilita incoltirea. Aceste enzime ingreuneaza procesul de digestie.Totul se simplifica insa atunci cand le inmuiem in apa rece si pura.

In functie de marimea nucilor si a semintelor, timpul de hidratare difera: de la 30 minute (seminte de floarea soarelui si dovleac) pana la 6-12 ore (nuca, nuca pecan, caju).

Exista insa doua varietati de nuci care nu necesita hidratare: nuca macadamia si nucile braziliene. Datorita continutului mare de ulei pur, acestea nu prezinta dificultati de digestie si pot fi consumate ca atare, fara o hidratatere prealabila.

Nucile si semintele isi pastreaza proprietatile daca, dupa inmuiere, se deshidrateaza. In acest fel enzimele se incapsuleaza in pulpa semintelor si rezista timp indelungat. Nu este insa obligatoriu sa le deshidratati. Le puteti consuma imediat dupa hidratare sau, le puteti pastra intr-un borcan de sticla cu capac, pana la 3 zile, in frigider.

Asadar, data viitoare cand veti folosi nuci si seminte in mancarurile voastre, nu uitati sa le inmuiati in prealabil!

via http://retete-vegane.blogspot.com/2010/02/hidratarea-inmuierea-nucilor-si.html

One Response to “Hidratarea (inmuierea) nucilor si a semintelor”

  1. Gabi says:

    Foarte util.Multumesc!.

Leave a Reply